Informatie Over Chiropractoren en de Praktijk in Hoorn

Wanneer mag iemand als chiropractor werken? Wat is het verschil tussen een manueel therapeut en chiropractor? En wat is het laatste nieuws van Praktijk Chiropractie Hoorn? Op al deze vragen vindt u hier het antwoord. Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen met de praktijk.

Neem contact op

About

Ervaring

PCH heeft al meer dan 20 jaar ervaring

AECC-Gediplomeerd

Chiropractor Tjaak Schuring (B.Sc., D.C.)

Kinderen & Baby's

Ook kinderen en baby's zijn bij ons in goede handen

De Opleiding

De eigenaresse van Praktijk Chiropractie Hoorn heeft de studie in Bournemouth, Engeland gevolgd aan de Anglo-European College of Chiropractic (AECC). Na het met goed gevolg afleggen van alle examens is de graad Bachelor of Science (BSc) verleend door de Universiteit aan de chiropractor werkzaam bij Praktijk Chiropractie Hoorn. De eerste twee jaar van deze opleiding zijn puur academisch. Het derde en vierde jaar zijn steeds meer praktisch gericht. Alle behandeltechnieken worden op medestudenten geoefend. Het laatste jaar is voornamelijk een praktijkjaar waar, onder strenge begeleiding, in de kliniek wordt gewerkt. De kliniek in Bournemouth is verbonden aan het college en de grootste chiropractische kliniek in Europa.

De chiropractor werkzaam in Praktijk Chiropractie Hoorn is:

  • Tjaak Schuring, B.Sc., D.C. (eigenaresse)

Eerstelijns-Zorgaanbieders

Chiropractoren zijn opgeleid als eerstelijns-zorgverleners. De opleiding omvat onder andere ook de radiodiagnostiek. Dit houdt in dat chiropractoren volledig zijn opgeleid om röntgenfoto's te maken en af te lezen.

Na de studie succesvol te hebben afgerond, is er in Nederland een eenjarig programma ingesteld: Graduate Education Programme (GEP). In dit jaar wordt zelfstandig gewerkt, maar is er altijd een ervaren collega in de buurt. Dit programma wordt afgesloten met een (praktijk)examen, waarna de titel D.C. (Doctor of Chiropractic) gevoerd mag worden.

Beleid Rond het Coronavirus / SARS-CoV-2

Beleid Rondom het Coronavirus / SARS-CoV-2

Het doel van de maatregel is om de verspreiding van het virus te vertragen. Wij houden ons uiteraard aan de aanbevelingen van het RIVM! Wij willen u erop wijzen dat wij nauwlettend de richtlijnen rondom hygiëne volgen. Verder zullen we erop toezien dat in de planning zo min mogelijk mensen tegelijkertijd op de praktijk aanwezig zullen zijn. We verwachten van onze patiënten ook dat ze zich aan een aantal extra regels houden.
U bent welkom als:

  1. u niet hoest/niest en geen keelpijn hebt
  2. u geen verhoging of koorts hebt
  3. u niet in contact bent geweest in de laatste 2 weken met iemand die ziek Covid positief is getest.

We vragen u ook geen (onnodige) extra personen mee te nemen naar de praktijk, die zijn nu even niet welkom. Kom a.u.b. op de afgesproken tijd, niet te vroeg en zeker niet te laat. Als laatste vragen we u vanaf maandag 8 november 2021, uit respect voor eenieder, een mondkapje te dragen in de wachtkamer.

Tijdens de lockdown beginnend op 19-12-2021 mogen chiropractoren doorgaan met veilig en noodzakelijk zorg te leveren.
"Van het verbod zijn uitgezonderd contactberoepen ten behoeve van zorg van een zorgaanbieder als bedoeld in de WKKGZ", aldus de Staatscourant. https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-50593 Staatscourant.

Wijziging in Chiropractoren

In de maand november 2021 is Mark Allen verbonden geweest aan Praktijk Chiropractie Hoorn. Hij is in 1997 afgestudeerd in Amerika en is sinds 2000 werkzaam als chiropractor in Europa. Mark heeft als speciale interesse gebied de wielerwereld. Hij is actief in die wereld als chiropractor, trainer en verzorger. Jammer genoeg is de samenwerking per 1-12-2021 weer stopgezet vanwege gezondheidsredenen.

Sponsoring Het BeterBoek

Wij nemen al meerdere jaren deel aan het maatschappelijke zorgproject 'Het BeterBoek' voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij. Wij dragen een steentje bij zodat kinderen, die opgenomen of behandeld worden, gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt krijgen!

Tjaak Schuring

Chiropractor & Eigenaresse

Hilda

Assistente

Ellen

Assistente

Veel Gestelde Vragen

Wat is dat geluid dat ik bij de behandeling zo af en toe hoor?

Tijdens de behandeling worden onder meer gewrichten opgerekt om ze weer soepel te laten bewegen. Dit oprekken kan gepaard gaan met een geluid dat te vergelijken is met als u uw vingers zou knakken. U kunt het ook vergelijken met het ontkurken van een champagnefles. Er staat een druk op de fles en wanneer de kurk van de fles wordt gehaald, komt die druk met een 'pop' vrij. Hoe harder de fles van tevoren geschud is, hoe hoger de druk en hoe harder de knal. Bij de behandeling gaat het absoluut niet om het geluid, het gaat erom dat het gewrichtje goed wordt opgerekt. Bij bepaalde technieken geeft dit soms een geluidje, de ene keer luider dan de andere keer.

Wat is het verschil tussen een manueel therapeut en een chiropractor?

Per begin maart 2021 is de praktijk weer geopend! We zijn een hele tijd dicht gemoeten vanwege de maatregel die is doorgevoerd door de beroepsvereniging, de Nederlandse Chiropractoren Associatie, naar aanleiding van de persconferenties van maandag 14 december 2020 en de verlenging over het beleid rondom het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2). Het doel van de maatregel is om de verspreiding van het virus te vertragen. Wij houden ons uiteraard aan de aanbevelingen van het RIVM! Wij willen u erop wijzen dat wij nauwlettend de richtlijnen rondom hygiëne volgen. Verder zullen we erop toezien dat in de planning zo min mogelijk mensen tegelijkertijd op de praktijk aanwezig zullen zijn. We verwachten van onze patiënten ook dat ze zich aan een aantal extra regels houden.