Informatie Over Chiropractoren en de Praktijk in Hoorn

Wanneer mag iemand als chiropractor werken? Wat is het verschil tussen een manueel therapeut en chiropractor? En wat is het laatste nieuws van Praktijk Chiropractie Hoorn? Op al deze vragen vindt u hier het antwoord. Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen met de praktijk.

Neem contact op

About

Ervaring

PCH heeft al meer dan 25 jaar ervaring

AECC-Gediplomeerd

Chiropractor Tjaak Schuring (B.Sc., D.C.)

Kinderen & Baby's

Ook kinderen en baby's zijn bij ons in goede handen

De Opleiding

De eigenaresse van Praktijk Chiropractie Hoorn heeft de studie in Bournemouth, Engeland gevolgd aan de Anglo-European College of Chiropractic (AECC). Na het met goed gevolg afleggen van alle examens is de graad Bachelor of Science (BSc) verleend door de Universiteit aan de chiropractor werkzaam bij Praktijk Chiropractie Hoorn. De eerste twee jaar van deze opleiding zijn puur academisch. Het derde en vierde jaar zijn steeds meer praktisch gericht. Alle behandeltechnieken worden op medestudenten geoefend. Het laatste jaar is voornamelijk een praktijkjaar waar, onder strenge begeleiding, in de kliniek wordt gewerkt. De kliniek in Bournemouth is verbonden aan het college en de grootste chiropractische kliniek in Europa.

De chiropractoren werkzaam in Praktijk Chiropractie Hoorn zijn:

  • Tjaak Schuring, B.Sc., D.C. (eigenaresse) sinds 1998
  • Nadia Cloete, B.Sc, M.tech. (chiropractic) v.a. oktober 2023

Nadia voltooide haar Bachelor of Science in Farmacologie aan de Universiteit van Auckland, Nieuw-Zeeland. Daarna studeerde ze chiropractie in Zuid-Afrika aan de Universiteit van Johannesburg.

Eerstelijns-Zorgaanbieders

Chiropractoren zijn opgeleid als eerstelijns-zorgverleners. De opleiding omvat onder andere ook de radiodiagnostiek. Dit houdt in dat chiropractoren volledig zijn opgeleid om röntgenfoto's te maken en af te lezen.

Na de studie succesvol te hebben afgerond, is er in Nederland een eenjarig programma ingesteld: Graduate Education Programme (GEP). In dit jaar wordt zelfstandig gewerkt, maar is er altijd een ervaren collega in de buurt. Dit programma wordt afgesloten met een (praktijk)examen, waarna de titel D.C. (Doctor of Chiropractic) gevoerd mag worden.

  University of Johannesburg ranked No 1 in SA’s accredited research ...

Beleid Rond het Coronavirus / SARS-CoV-2

Beleid Rondom het Coronavirus / SARS-CoV-2

Het doel van de maatregel was om de verspreiding van het virus te vertragen. Wij hebben ons uiteraard gehouden aan de aanbevelingen van het RIVM. Wij willen u erop wijzen dat wij altijd nauwlettend de richtlijnen rondom hygiëne volgen.

Er zijn op dit moment geen maatregelingen waar wij ons aan dienen te houden. Voelt u zich ergens niet mee op uw gemak, vertel het ons!!

Wijziging in Chiropractoren

Vanaf oktober 2023 zal Nadia Cloete Praktijk Chiropractie Hoorn komen versterken.

Nadia is geboren en getogen aan de oostkust van Zuid-Afrika en heeft ook in Nieuw-Zeeland en Namibië gewoond. Ze voltooide haar Bachelor of Science in Farmacologie aan de Universiteit van Auckland, Nieuw-Zeeland. In maart 2010 heeft zij haar Masters Degree in chiropractie behaald aan de Universiteit van Johannesburg, Zuid-Afrika. Haar passie ligt bij chiropractie en sinds maart 2019 is Nadia werkzaam als chiropractor in Nederland.

Sponsoring Het BeterBoek

Wij nemen al meerdere jaren deel aan het maatschappelijke zorgproject 'Het BeterBoek' voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij. Wij dragen een steentje bij zodat kinderen, die opgenomen of behandeld worden, gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt krijgen!

Tjaak Schuring,

Chiropractor & Eigenaresse

Lid NCA en SCN (nr. 55)

Nadia Cloete

Chiropractor

Aangesloten bij CCA en SNRC & SCN (nr. 477)

Hilda

Assistente

Ellen

Assistente

Veel Gestelde Vragen

Wat is dat geluid dat ik bij de behandeling zo af en toe hoor?

Tijdens de behandeling worden onder meer gewrichten opgerekt om ze weer soepel te laten bewegen. Dit oprekken kan gepaard gaan met een geluid dat te vergelijken is met als u uw vingers zou knakken. U kunt het ook vergelijken met het ontkurken van een champagnefles. Er staat een druk op de fles en wanneer de kurk van de fles wordt gehaald, komt die druk met een 'pop' vrij. Hoe harder de fles van tevoren geschud is, hoe hoger de druk en hoe harder de knal. Bij de behandeling gaat het absoluut niet om het geluid, het gaat erom dat het gewrichtje goed wordt opgerekt. Bij bepaalde technieken geeft dit soms een geluidje, de ene keer luider dan de andere keer.

Wat is het verschil tussen een manueel therapeut en een chiropractor?

Per begin maart 2021 is de praktijk weer geopend! We zijn een hele tijd dicht gemoeten vanwege de maatregel die is doorgevoerd door de beroepsvereniging, de Nederlandse Chiropractoren Associatie, naar aanleiding van de persconferenties van maandag 14 december 2020 en de verlenging over het beleid rondom het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2). Het doel van de maatregel is om de verspreiding van het virus te vertragen. Wij houden ons uiteraard aan de aanbevelingen van het RIVM! Wij willen u erop wijzen dat wij nauwlettend de richtlijnen rondom hygiëne volgen. Verder zullen we erop toezien dat in de planning zo min mogelijk mensen tegelijkertijd op de praktijk aanwezig zullen zijn. We verwachten van onze patiënten ook dat ze zich aan een aantal extra regels houden.